top of page
Buenos Airesista Berliiniin. Kuvaaja Sakari Röyskö

BUENOS AIRESISTA BERLIINIIN

dramatisoitu konsertti

Tuliset tangot ja upea elokuvamusiikki kohtaavat dramatisoidussa konsertissa

KESTO

1h 45min, sisältäen väliajan

ESITYSKIELI

suomi, saksa & espanja

IKÄSUOSITUS

ei ikärajaa

Kiertuekokoonpano

7 esiintyjää + teknikko

Tekniikka

Videotykki ja heijastuspinta, PA-laitteisto, 3 teatterimikkiä laulajille, tarvittaessa vahvistus soitinyhtyeelle

Tilavaatimukset

Sisätila, näyttämön mitat vähintään 2,5 m (korkeus), 6 m (leveys), 4 m (syvyys)

Erityistarpeet

Viritetty akustinen piano tai flyygeli

Tangoja ja elokuvamusiikkia

Dramatisoitu ja visualisoitu konsertti Buenos Airesista Berliiniin on kooste tulisia tangoja Argentiinasta ja saksalaisia 1920–1930-lukujen schlagereita. Helmut Schlagerhauer on tangoprimas kuuman ja kostean Buenos Airesin sydämestä. Matkallaan Euroopassa hän eksyy nuoruuden kaupunkiinsa Berliiniin, eräälle sen rosoisista jazzklubeista, jota emännöi hänen takavuosien morsiamensa, säkenöivä ja intohimoinen kabareetähti Greta Kreuzberg. Omat mausteensa kuvioon tuo yllätyksellinen mammanpoika, pianisti Marco Bach.

 

Konsertissa kuullaan suurten saksalaisten elokuvasäveltäjien kuten Mischa Spolianskyn, Friedrich Holländerin, Robert Stolzin musiikkia Babylon Berlinin, Max Raaben ja Marlene Dietrichin henkeen. Vastapainoa tarjoavat mm. mestari Carlos Gardelin ja Astor Piazzollan tangot.

 

Kepeäksi käsikirjoitetun konsertin esittävät laulajat Reetta Ristimäki, Harri Kaitila ja Marko Puro. Soitinyhtyeessä soittavat klarinetisti ja saksofonisti Kimmo Leppälä, viulisti Mauri Saarikoski, kontrabasisti Ilkka Leppälä, harmonikkataiteilija ja bandoneon-soittaja Mikko Helenius sekä pianisti Marko Puro. Esityksen kuvakerronnasta, projisoinneista, puvuista ja maskeerauksesta vastaa kansainvälisesti tunnettu taiteilijapari Anis Kronidova ja Pavel Semchenko.

Konsertti sai ensiesityksensä Kokkolan Kålkkåbra -oopperafestivaalilla 19.11.2023.

TYoRYHMa

..

..

Esiintyjät: Reetta Ristimäki, Harri Kaitila ja Marko Puro (laulu), Kimmo Leppälä (saksofoni, klarinetti), Mauri Saarikoski (viulu), Ilkka Leppälä (kontrabasso), Mikko Helenius (harmonikka, bandoneon) sekä Marko Puro (piano)

Käsikirjoitus ja musiikkidramaturgia: Reetta Ristimäki

Sovitukset: Marko Puro

Kuvakerronta, projisoinnit, puvut, maskeeraus: Anis Kronidova ja Pavel Semchenko

Tuotanto: Greta Tuotanto

ESITYSKUVIA

bottom of page