top of page

Uusi Kipparikvartetti - dramatisoitu konsertti

Uusi Kipparikvartetti

Esitykset:

Teos on valmiina tilattavaksi teattereiden ja konserttisalien ohjelmistoon.

Kipparikvartetti tulee taas!

 

Petri Bäckström, Jouni Bäckström, Tuukka Haapaniemi ja Sampo Haapaniemi (mm. The Fabulous Bäckström Brothers, Club for Five ja Suomen Kansallisooppera) perustivat uudelleen Suomen legendaarisimman mieskvartetin ja sen seurauksena syntyi esitys, josta ei puutu virtuositeettia.

Esitys sai ensi-iltansa 4.10.2019 Savoy-teatterissa. Upeiden musiikki- ja komedianumeroiden rytmittämä dramatisoitu konsertti kertoo uusien Kippareiden vaiheista legendaaristen kollegoiden jalanjäljissä, joka saa takuuvarmasti hymyn huulille ja tunnelman kattoon.

 

Konsertin musiikki koostuu sekä alkuperäisen Kipparikvartetin hittilauluista että uudelle kvartettikokoonpanolle sovitetusta musiikista. Jouni Bäckströmin kirjoittama ja Reetta Ristimäen ohjaama ”Uusi Kipparikvartetti” on näytelmä, konsertti, yhtye ja paljon muuta.

Idea Kipparikvartetin uudesta tulemisesta on oopperalaulaja Petri Bäckströmin pitkäaikainen haave. Palaset asettuivat paikoilleen keväällä 2017, kun Petri Bäckström ja Sampo Haapaniemi osuivat samaan Kansallisoopperan produktioon. Alkuperäisten Kippareiden tapaan molemmat veljesparit ovat hankkineet monipuoliset kannuksensa musiikin ja näyttämötaiteen eri alueilta. Ryhmän jäsenillä on kymmenien vuosien kokemus sekä klassisen että kevyen musiikin alalta, mutta myös komedian tekemisestä, kuoron johtamisesta, sovittamisesta, säveltämisestä, näyttelemisestä ja tanssimisesta. Kaikkien kyvyt tulevat käyttöön dramatisoidussa Kipparikvartetti -konsertissa, jossa tarinat Kipparikvartetin perustajajäsenten vaiheista sekoittuvat nykyaikaan ja uusien Kippareiden omiin elämänvaiheisiin. Konsertti jatkaa kiertueilla teatteritiloissa ja musiikkifestivaaleilla.

Kesto: 1h 50min ( sis. väliajan)

Ikäsuositus:

Esityskieli: suomi

Työryhmä

Käsikirjoitus: Jouni Bäckström

Ohjaus: Reetta Ristimäki

Esiintyjät: Petri Bäckström, Jouni Bäckström, Tuukka Haapaniemi ja Sampo Haapaniemi

Esityksen kotisivut

Musiikkikatkelmia

Esityksen tilaajalle

 

Esiintyjät: Petri Bäckström, Jouni Bäckström, Tuukka Haapaniemi ja Sampo Haapaniemi

Kesto: 1h 50min (sis. väliajan)

Tekniikka: 4x teatterimikrofoni

Uusi Kipparikvartetti somessa

Arvostelut

Uuden Kipparikvartetin konsertissa oli hauskaa

Myös uusien kipparien tarkoitus on saada yleisö viihtymään ja naurahtelemaan. Hekin osaavat pitää hauskaa ja tanssahtelevatkin mielellään.

 

Listalla oli Kipparikvartetin tuttuja numeroita, mutta Uusi Kipparikvartetti ei halunnut vain jäljitellä esikuvaansa, vaan antoi ohjelmalle myös oman leimansa.

Hannu-Ilari Lampila /

Helsingin Sanomat

21.9.2020

Katsojapalaute

Esityksessä oli suomalaisille tuttujen, kauniiden laulujen lisäksi ironiaa, huumoria, iloa ja melankoliaa sekä faktaa taiteilijan taistelusta apurahaviidakossa. Jos haluatte leppoisan, mukavan illan, niin tässä on, olkaa hyvä!

Esityskuvia

bottom of page