top of page
Kotirintaman naiset. Kuva Rimma Lillemägi

Kotirintaman naiset

kertomuskonsertti

Aikakauden radiohiteillä höystettyä tarinointia siviilien elämästä ja tunnelmista sota-aikaan

KESTO

1h, ei väliaikaa / 1h 45min, sis. väliajan

ESITYSKIELI

suomi

IKÄSUOSITUS

ei ikärajaa

Hakasalmen huvila

Mannerheimintie 13 B, 00100 Helsinki

ti 5.12. klo 19.30-20.30, ei väliaikaa

20€ peruslippu

sota-ajan radiohitit

Toinen maailmansota alkoi 1.9.1939. Sota-ajan eläneen sukupolven kunniaksi Reetta Ristimäki on käsikirjoittanut dramatisoidun lauluillan sota-ajan radiohiteistä, joka eläytyy koskettavasti, mutta myös hauskasti siviilien elämään sota-ajan Suomessa. Rakastettu esitys on ollut erityisesti vanhemman väestön ja hiukan yllättäen myös nuorten suosima. Kotirintaman naisina esiintyvät laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen

Kaikkia eurooppalaisia koskettaneella sodalla oli monet kasvot. Paitsi sotilaiden, se oli myös kotirintamalla eläneiden naisten, äitien, vaimojen ja tyttöystävien sekä lasten ja vanhusten sota. Kotirintaman naiset palaa sota-ajan tunnelmiin mm. aikakauden musiikin, lehtileikkeiden ja kirjeiden välityksellä. 

Sota-ajan listahittejä olivat mm. Kodin kynttilät, Hymyillen, Väliaikainen, Pieni sydän ja Siks’ oon mä suruinen sekä Salaisuuden kertoa mä voisin. Kansainvälisiä hittejä olivat mm. AsTime Goes By, We’ll meet again, Bei Mir Bist du Schön ja Itke en lemmen tähden. Vihollisrintamien molemmin puolin yhteisiä hittejäkin syntyi, esimerkkinä Lili Marleen. Aikakauden suosituimpia artisteja olivat mm. Valtosen sisarusten lauluyhtye Harmony Sisters Suomessa, Vera Lynn Britanniassa, Edith Piaf Ranskassa, Marlene Dietrich USA:ssa ja Zarah Leander Saksassa.

arviot

Kotirintaman naiset

Taidokkaasti musiikillisesti ja tarinoiden koostettu esitys vei mukanaan. Laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta ovat koonneet viihdyttävän ja tunteisiin vetoavan esityksen sota-ajan radiohiteistä.

Eija Quinlan

Uusimaa

TYoRYHMa

..

..

Esiintyjät: Laulajat Reetta Ristimäki ja Ira Kaspi sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen

 

Käsikirjoitus: Reetta Ristimäki

Puvustus: Anis Kronidova

Tuotanto: Greta Tuotanto

Katsojapalaute

Tällainen konsertti on rakenteeltaan aivan fantastinen

Taidetehtaan tehdassali 2014

Kotirintaman naiset

ESITYSKUVIA

bottom of page