top of page

Salakapakka Musta mirri - pirtukabaree

salakapakka_FB.png

Esitykset:

Konsertti on valmiina tilattavaksi teattereiden, konserttisalien ja kahviloiden ohjelmistoon.

Sähäkkä pirtukabaree kieltolain tunnelmissa

Schlagereita, kuplettaja ja vintage-musiikkia 1920-luvun riehakkaassa salakapakka-tunnelmassa. Humoristisen ja nostalgisen esityksen kupliva energia ja pilke silmäkulmassa nostattaa hymyn huulille ja laittaa jalan vipattamaan. 

Riehakas kokoelma sukkelia sutkauksia ja hilpeitä lauluja, jotka vievät eloisasti kieltolain ajan Helsinkiin nostalgisten kotimaisten kuplettien ja elokuvakomedioiden hengessä. Kabaree-esitykseen on koottu kappaleita mm. kuplettimestari Alfred J. Tannerilta, Rajamäen pojilta, 1920-luvulla suositusta Hei heipparallaa Helsinki -kabareesta ja M.A. Nummisen Aarteeni, juokaamme likööri! -levyltä.

 

Myös yleisöllä on lupa pukeutua vintage-henkisesti 20-luvun asuun. Villit tanssi-illalliset herra Napanderin tyyliin laittavat jalat vipattamaan katsomossakin!

Esityksen muusikot ovat epookkitaidoistaan tunnettuja huippuammattilaisia: Reetta Ristimäki (laulu), Juha "Hosse" Hostikka (laulu), Marko Puro (laulu, piano), Jukka Ojala (harmonikka) ja Sara Puljula (basso ja lyömäsoittimet).

Konsertti sai ensiesityksensä 21.11.2018 Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Konsertista on myös toinen versio, vauhdikas 100 vuotta kieltolaista -tarinakonsertti, joka vie yleisön tarinoin, kuvin ja musiikin keinoin iloiselle 20-luvulle, mutta väläyttää näkyviin myös kieltolain ajan rosoisen kääntöpuolen. Käsittelyssä ovat mm. jatsitytöt, kova tee, jatsityttöjen kahvilaelämä ja kaupunkilaisten innostus autoiluun.

Kesto: 2h (sis. väliajan)

Esityskieli: suomi

Työryhmä

Käsikirjoitus & musiikkidramaturgia: Reetta Ristimäki

Musiikin sovitus: Marko Puro

Tuotanto: Greta Tuotanto Oy yhteistyössä Musiikkiteatteri Kapsäkki

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (laulu), Juha Hostikka (laulu), Marko Puro (laulu, piano), Jukka Ojala (harmonikka) ja Sara Puljula (basso ja lyömäsoittimet)

Traileri

Esityksen tilaajalle

 

Esiintyjät: Voit valita viiden hengen kokoonpanon, kolmen hengen trion tai kahden hengen duon.

Kesto: kesto on muokattavissa esimerkiksi 2 h (sis. väliajan) tai 1,15 minuuttia ilman väliaikaa. Halutessa esityksen voi tilata myös lyhyempänä tai useammassa pätkässä. Esityksestä on saatavilla myös 100 vuotta kieltolaista -tarinakonsertti.

Arvostelut

Kieltolakikonsertissa kuplettien loppusoinnut putoilivat kohdilleen just eikä melkein

Arto Pajukallio /

Helsingin Sanomat

25.7.2020

Esityskuvia

bottom of page