top of page

Suomalaisen oopperamusiikin cocktailkonsertti

Cocktailkonsertti_36x24.jpg

Esitykset:

Teos on valmiina tilattavaksi teattereiden ja konserttisalien ohjelmistoon.

Suomalainen ooppera on viime vuosina kokenut uuden nousun, kun yhä useampi kotimainen kantaesitys on nähnyt päivänvalon. Kiitos siitä kuuluu paitsi Kansallisoopperalle, ennen kaikkea hyvin aktiiviselle vapaalle oopperakentälle. Sen toimijat ovat tehneet ansiokasta työtä myös vanhojen, lähes unohdettujen kotimaisten oopperoiden esille nostamisessa.

Suomalaista oopperaa juhlivassa juonnetussa konsertissa käydään läpi kotimaisen oopperataiteen historiaa aina sen alkuvaiheista tähän päivään asti. Tunnetuista ja vähemmän tunnetuista suomalaisista oopperoista kuullaan otteita ja aarioita. Tutustumme teosten syntyhistoriaan, tyylillisiin vaikuttimiin sekä syihin, jotka ovat johtaneet niiden suosioon tai unohdukseen. Konsertin aikana yleisö voi nauttia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja kahvilassa.

Konsertin juontajana ja pianistina toimii Jukka Nykänen ja solisteina esiintyvät sopraano Annika Leino sekä baritoni Sampo Haapaniemi.

Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Fredrik Pacius, Erkki Melartin, Aarre Merikanto, Leevi Madetoja, Tauno Pylkkänen, Aulis Sallinen, Joonas Kokkonen, Einojuhani Rautavaara ja Kari Tikka.

Konsertti sai ensiesityksensä Aleksanterin teatterissa 4.9.2021 osana Helsingin oopperakesä -festivaalia.

Kesto: 1h 30min (sis. väliajan)

Ikäsuositus: soveltuu kaikenikäisille

Esityskieli: suomi

Työryhmä

Esiintyjät: Annika Leino, Sampo Haapeniemi (laulu), Jukka nykänen (piano)

Tuotanto: Greta Tuotanto Oy

Esityksen tilaajalle

 

Esiintyjät: Annika Leino, Sampo Haapeniemi (laulu), Jukka nykänen (piano)

Kesto: 1h 30min (sis. väliajan)

Tekniikka: viritetty piano tai flyygeli

Esityskuvia

bottom of page