top of page
Sirpale eilistä

Sirpale eilista

..

konsertti

Konsertillinen Anna-Mari Kähärän suomalaisten runoilijoiden teksteihin säveltämiä lauluja

neljän erilaisen laulajan tulkitsemana

KESTO

2h, sisältäen väliajan

ESITYSKIELI

suomi

IKÄSUOSITUS

ei ikärajaa

Kiertuekokoonpano

5 esiintyjää

Tekniikka

4 laulumikrofonia ja konserttitaloissa pianomikitys

Tilavaatimukset

Sisätila, näyttämön mitat vähintään 2,5 m (korkeus), 6 m (leveys), 4 m (syvyys)

Erityistarpeet

Akustinen viritetty piano tai flyygeli

Sielua koskettava konsertti

Pitää kulkea ja laulaa ja välillä palata takaisin. Pitää tavata raitiovaunussa ja kolmen pysäkin aikana ideoida konsertti. Pitää ottaa neljä erilaista laulajaa, joilla on jotain yhteistä: Vuosien varrella kertynyt laulujen aarreaitta Anna-Mari Kähärän upeita lauluja, joita ei saa koskaan laulaa tarpeeksi!

Sirpale eilistä tarjoaa mieleenpainuvan sanan ja sävelten illan, joka koskettaa sielua. Esitys on tiheätunnelmainen konsertti, jossa kotimaisten runoilijoiden tekstit tarjoavat tarttumapintaa monenlaisille kuulijoille. Anna-Mari Kähärä on säveltänyt lauluja mm. Anna-Leena Härkösen, Sirkka-Liisa Sassin ja Susanna Haaviston teksteihin.

Sirpale eilistä konsertissa esiintyvät Tango-orkesteri Unton solistina tunnettu Pirjo Aittomäki, koko kansan rakastama näyttelijä Susanna Haavisto, musiikkiteatteritaiteilija Reetta Ristimäki, Rajaton-yhtyeestä tuttu Essi Wuorela sekä uuden suomalaisen kansanmusiikin uranuurtaja pianisti Timo Alakotila.

TYoRYHMa

..

..

Esiintyjät: Pirjo Aittomäki, Susanna Haavisto, Reetta Ristimäki ja Essi Wuorela (laulu) sekä Timo Alakotila (piano)

Musiikki: Anna-Mari Kähärä

Tuotanto: Greta Tuotanto

Arvostelut

Sirpale eilistä koskettaa sielua

Pirjo Aittomäki, Susanna Haavisto, Reetta Ristimäki ja Essi Wuorela ovat kaikki erilaisia laulajia, jotka pääsivät näyttämään parastaan.

Kähärä-laulut virkistävät ja ymmärtävät elämää.

Pianisti Timo Alakotila venyi yhden hengen orkesteriksi.

Risto Kolanen /

Kallio-lehti

27.11.2019

Katsojapalaute

Upea esitys! Niin hienosti rakennettu ohjelma. Neljä taitavaa laulajaa pani persoonansa peliin Anna-Mari Kähärän lauluissa. Nerokkaat tekstit heräsivät eloon ja sukelsin oitis tarinoihin itku ja nauru käsi kädessä. Kaikkea tätä pianisti väritti taidolla ja eli niin mukana. Lämmin kiitos koko työryhmälle!

Syyskuu 2019 /

Oulun kaupunginteatteri

Hieno konsertti Seinäjoella! Todella sykähdyttävä, tunteita herättävä. Neljä upeaa laulajaa, joilla kullakin oma vahva laulutyylinsä ja persoonansa - sopivat aivan erinomaisesti yhteen! Mieleenpainuva kokonaisuus Anna-Mari Kähärän taidokkaita sävellyksiä ja suomen kielen koskettavaa ilmaisuvoimaa tempasi mukaansa heti alkumetreiltä. Kaihoa, rakkautta, iloa, överiä, tyylikästä naisenergiaa mainiolla pilkkeellä ja aidolla läsnäololla. Isot kiitokset!

Elokuu 2021 /

Seinäjoki-sali

Kiitos ihanasta valonpilkahduksesta tähän aikaan: Reetta, Essi, Pirjo, Susanna ja Timo. Neljä valloittavaa, erilaista ja taidokasta naista esittämässä musiikkia korville taitavan pianomusisoinnin tahdissa. Tunnelmassa luontevasti oli mukana usean kappaleen säveltäjä, persoona Anna-Maija Kähärä. Veitte meidät toisiin maailmoihin.

Elokuu 2021 /

Seinäjoki-sali

Esityskuvia

bottom of page