top of page
Esityskuva: Kari Hakli

ESITTELYSSA GRETA TUOTANTO

..

Greta Tuotanto on Reetta Ristimäen johtama musiikkiteatteriorganisaatio, joka tuottaa ympärivuotisesti musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä ja luotsaa Helsingin oopperakesä -festivaalia. 

Greta Tuotannolla on vuosittain 2-4 ensi-iltaa ja se  keskittyy tuotannoissaan erityisesti historiaa luotaaviin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Suurin osa teoksista on kantaesityksiä, jotka on tehty yhteistyössä kotimaisten säveltäjien ja kirjailijoiden kanssa. Greta Tuotannolla ei ole vakituista esitystilaa, vaan useimmat ohjelmistossa olevat näyttämöteokset ja konsertit suunnitellaan kiertueille ja niitä nähdään festivaaleilla, kulttuuritiloissa, konserttisaleissa, teatterinäyttämöillä ja muissa tiloissa eri puolilla Suomea ja ulkomailla. 

Greta Tuotanto (perustettu vuonna 2016) työllistää vuosittain teoksissaan noin 100 freelance-ammattilaista ja kerää keskimäärin 80 esityskerrallaan jo noin 12 000 katsojaa / vuosi. Uudella kokeelliseen musiikkiteatteriin ja oopperaan keskittyvällä Helsingin oopperakesä -festivaalilla nähdään tämän lisäksi n. 20 esityskertaa ja katsojia se kerää keskimäärin 3000 / vuosi. Greta Tuotannon vuosibudjetti on n. 500 000 €. Se saa harkinnanvaraista toiminta-avustusta Taiteen edistämiskeskukselta ja Helsingin kaupungilta sekä lisäksi muita produktio- ja hanketukia. 

Greta Tuotannolla on harjoitussalin, ompelimon, toimistopisteen ja puku- ja rekvisiittavaraston käsittävä toimitila Malminkadulla Kampissa. Gretan Studion tilaa ja sen fasiliteetteja vuokrataan edulliseen hintaan kulttuurialan toimijoille.

Greta Tuotanto on osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay yhteisöä. Yrityksemme on sitoutunut kohtelemaan kaikkia työntekijöitä ja asiakkaita kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen, uskontoon, kulttuuriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin maa.

Yhteystiedot

bottom of page