top of page
Esityskuva: Kari Hakli

ESITTELYSSA GRETA TUOTANTO

..

Greta Tuotanto on Reetta Ristimäen vuonna 2016 perustama taiteellinen tuotantotoimisto, joka ideoi ja toteuttaa mm. musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä.

Greta Tuotanto keskittyy tuotannoissaan erityisesti historiaa luotaaviin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä immersiivisiin, katsojan kokonaisvaltaisesti esitykseen upottaviin esityksiin. Pääosin esitykset ovat musiikkiteatteriesityksiä tai oopperaa. Greta Tuotannolla ei ole vakituista esitystilaa, vaan esityksiä suunnitellaan ja toteutetaan paitsi teatteri- ja kulttuuritiloissa, myös muissa tiloissa, kuten museoissa, ravintolaympäristöissä ja historiallisesti autenttisissa tapahtumapaikoissa.

 

Greta Tuotannon projektit tehdään työryhmälähtöisesti ja yleensä yhteistyössä muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. Useimmat ohjelmistossa olevat näyttämöteokset ja konsertit suunnitellaan kiertueille ja ne kiertävät festivaaleilla, kulttuuritiloissa, konserttisaleissa, teatterinäyttämöillä ja muissa tiloissa eri puolella Suomea. Greta Tuotanto on ottanut vetovastuun vapaan oopperakentän yhteistyöstä ja uudesta vapaan kentän oopperaryhmiä yhdistävästä Helsingin oopperakesä -festivaalista. Festivaali järjestetään vuosittain elo-syyskuussa ja se on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

 

Greta Tuotannolla on harjoitussalin, ompelimon, toimistopisteen ja puku- ja rekvisiittavaraston käsittävä toimitila Malminkadulla Kampissa. Gretan Studion tilaa ja sen fasiliteetteja vuokrataan edulliseen hintaan kulttuurialan toimijoille.

 

Greta Tuotannon toiminnasta vastaa kahden hengen tiimi, johon kuuluvat taiteellisen ja toimitusjohtajan vastuun kantavan teatterinjohtaja Reetta Ristimäen sekä tuottaja Nea Huovisen. Vuosittain Greta Tuotannon produktioissa työskentelee noin 100 freelanceria. Toimintaa valvoo hallitus ja sitä rahoittavat toiminta-avustuksin Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämisekeskus Taike. Lisäksi Greta Tuotanto hakee säätiöiden projektirahoituksia ja etsii yhteistyökumppaneita kulttuurisektorilta ja yritysmaailmasta.

Olemme osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay yhteisöä. Yrityksemme on sitoutunut kohtelemaan kaikkia työntekijöitä ja asiakkaita kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen, uskontoon, kulttuuriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin maa.

Yhteystiedot

Reetta Ristimäki

Reetta Ristimäki

Teatterinjohtaja

puh. 050 380 3050

reetta.ristimaki@gretatuotanto.fi

Nea Huovinen

Nea Huovinen

Tuottaja

puh. 050 590 1201

nea.huovinen@gretatuotanto.fi

Ida Hansen

Ida Hansen

Digisisällöntuotanto

puh. 050 440 1293

ida.hansen@gretatuotanto.fi

bottom of page