top of page

Spagettiooppera

Spagettiooppera on suurten tunteiden oopperamusiikkia, huumoria, upeaa pukuloistoa sekä maukasta ruokaa. Humoristinen Spagettiooppera rytmittyy mukavasti kolmen näytöksen ja ruokalajin kokonaisuudeksi. Spagettiooppera on rakkaudella valmistettu kaikille oopperamusiikkiin ihastuneille ja myös niille, jotka saavat sen kautta ensikosketuksensa oopperaan taiteenlajina. Spagettioopperan juonenkäänteet mutkittelevat Mozartin ajan buffa-oopperan tyyliin. Tuohon aikaan ooppera oli kansanviihdettä, jota kokoonnuttiin kuuntelemaan eväskorien kanssa tai illallispöydissä istuen.Esityksen musiikki on koottu tunnetuista ja suosituimmista ooppera-kappaleista, joita esitetään alkuperäiskielellä italiaksi sekä uudelleen hauskasti sanoitettuina suomennoksina. Esityksen puvuissa tai ilmaisussa ei ole pyritty kohtuullisuuteen, vaan teoksessa otetaan kaikki irti oopperamaailman herkullisista kliseistä.

”Erityisen hauskaa näytti olevan Ristimäellä, jonka ilmeikkäät kasvot ovat kuin lavalle luodut. Musiikillinen kohokohta oli Puccinilla, Verdillä ja Mozartilla täytetty kolmas episodi. Ohjaaja Ristimäki oli sijoittanut eri oopperoista poimitut aariat ja resitatiivit juonellisesti oiviin kohtiin, joissa ne edistivät suuren tarinan kulkua. Ristimäen ääni alkoi säteillä Verdissä, jota hän esitti suvereenisti huipentaen samalla ruoan ja musiikin illan.” 

Kulttuurivihkot/Rita Dahl

Esiintyjät: 

PRIMO Sirkka Parviainen, Reetta Ristimäki, Pekka Kuivalainen, Jukka Nykänen ja

Juha-Pekka Koivisto

 

SECONDO Reetta Ristimäki, Ulla Raiskio, Jyri Lahtinen, Jaana Ikkala ja Mauri Saarikoski

 

Kesto: 3 x 15-20 minuutin episodit, joiden väliin voidaan sijoittaa ruokailu. Esitys voidaan toteuttaa myös yhtenäisenä kokonaisuutena, jolloin sen keston on n. tunti

Tekniikka: Viritetty akustinen piano tai flyygeli

bottom of page