top of page

Kabaree Berlin -teatteriesitys

0001.jpg

Kiertueversio:

Kabaree Berlin jatkaa tällä hetkellä kiertueilla uudella orkesterikonsertti-versiollaan.​

Supersuosittu ja ajankohtainen aitoon 20-luvun tyyliin rakennettu Kabaree Berlin -teatteriesitys sai ensi-iltansa 5.11.2010 Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Viekoitteleva esitys tarjoaa schlagereita, itseironista sanailua ja akrobatiaa Ute Lemperin, Claire Waldorfin, Marlene Dietrichin ja kiinnostavasta Weimarin ajasta kertoneen Babylon Berlin TV-sarjan henkeen. Ilkikurinen esitys lainailee Bertolt Brechtin ajatuksia teatterista ja rakkaudesta, päivänpolttavia asioita unohtamatta.

Elokuvista tuttuja ikivihreitä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä tarjoilee entinen ilolintu Greta Kreuzberg kauniin akrobaattikumppaninsa ja yhtyeensä kanssa. Esityksen musiikki koostuu mielenkiintoisista ja vähän kuulluista Friedrich Holländerin ja Kurt Weillin sävellyksistä sekä kupleteista, joiden käännöksistä vastaa pääosin Vesa Tapio Valo.

Kesto: 1h 20min (väliaika toivottaessa)

Esityskieli: suomi

Ikäsuositus: 15+

Käsikirjoitus ja ohjaus: Reetta Ristimäki

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (näyttelijä) & Kristiina Tammisalo (akrobatia, klovneria)

Muusikot: Marko Puro (piano), Sara Puljula (kontrabasso) & Jukka Ojala (harmonikka)

Traileri

Arvostelut

Kabaree Berlin on syntisen hauska musiikkiteatteri. Syntisen hauskaa vaikuttaa yleisöllä olevan Kapsäkin Kabaree Berlin -esityksessä, joka pyrkii herättelemään henkiin paheellisen 1920-luvun Berliinin rivonpuoleisia kabareetunnelmia.

Vaativa tehtävä synnyttää Ristimäen roolihahmossa suurta, yleisöä tehokkaasti kosiskelevaa energiaa. 

Akrobaatti Kristiina Janhunen luo lumoavan kontrastin kabaree- ja bordelliemännän jatkuvalle hössötykselle. Hän on kuin keijukaismainen satuolento lapsenomaisen demonisine nauruineen. Taitava kolmihenkinen bändi on leikissä mukana pirteän piruilevasti.

Hannu-Ilari Lampila /

Helsingin Sanomat

7.1.2011

Kristiina Janhusen akrobatia rytmittää kabareeta. Sirkusvaikutteiset temput keräävät ihastuneita aplodeja - eivätkä turhaan.

Ei ole kapakkaa ilman musiikkia. Bändin - Marko Puro, Sara Puljula ja Jukka Ojala - säestämänä soivat komeasti niin Marlene Dietrichin hitit kuin Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin musiikki.

Humoristinen teksti sisältää ronskejakin vitsejä. Esitys onnistuu kuitenkin säilyttämään kapakkatunnelmalle ominaisen tumman, unenomaisen eleganssin - se ei sii muutu puskafarssiksi, vaikka naurua riittää.

Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin aina homokeskustelusta ja maahanmuuttokritiikistä kauneusleikkauksiin ja ulkonäköpaineisiin. Kukaan tai mikään ei säästy, kun pölyttynyttä yhteiskuntaa tomutetaan.

Aino Salonen /

Teatteri-lehti

8/2010

Katsojapalaute

Fantastinen performance kaikin puolin--laulu, bändi, puvut, lavastus, ohjaus, akrobatia, KAIKKI.

Tammikuu 2011 /

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Esityskuvia

bottom of page