top of page
Hôtel Paris

HOtel pARIS

ˆ

operettiseikkailu

Rakastetuimmat operettiklassikot yhdistettynä Belle Époque -aikakauden värikkääseen historiaan 

KESTO

2h, sisältäen väliajan

ESITYSKIELI

suomi

IKÄSUOSITUS

ei ikärajaa

Teos on valmiina tilattavaksi ohjelmistoon.

Katso lisätiedot Tilaa esitys -osiosta.

mehukas katsaus klassisiin operettiteoksiin

Hôtel Paris on vauhdikas ja viettelevä operettiseikkailu, joka sijoittuu eurooppalaiseen hotelliin vuonna 1917. Esityksessä yhdistyvät tuttu, rakastettu operettimusiikki ja Belle Époque -aikakauden historia hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Hotellissa kohtaavat historialliset hahmot kuten kaunis Mata Hari, Aino Ackté ja miehensä Heikki Renvall, operettitähti Richard Tauber, näyttelijätär Sarah Bernhardt sekä värikäs joukko muita mieleenpainuvia henkilöitä keskellä historian kuohuja. Rooleissa nähdään sopraano Emilia Vesalainen-Pellas, sopraano Reetta Ristimäki ja tenori Ville Salonen. Esityksen taiturilliset muusikot ovat pianisti Jukka Nykänen ja viulisti Mauri Saarikoski.

 

Teoksessa kuullaan rakastetuimpia operettiklassikoita Lehárilta, Straussilta, Offenbachilta ja Kálmánilta sekä salonkimusiikkia mm. Stravinskylta, Satielta, Debussylta ja Sibeliukselta. Elämyksen täydentää värikylläinen ja mielikuvitusrikas puvustus, jonka on kierrätysmateriaaleista loihtinut Marja Uusitalo.

 

Teoksen ensi-ilta oli 25.4.2017 Musiikkiteatteri Kapsäkissä.​

arviot

Hotel Paris

Kaunis lavailmeeltään, lauluiltaan tasokas ja todella viihdyttävä.

Toivottavasti Hôtel Paris saa jatkoa. Se kannattaa kokea.

Risto Kolanen

Kallio-lehti

TYoRYHMa

..

..

Esiintyjät: Emilia Vesalainen-Pellas, Reetta Ristimäki ja Ville Salonen (laulu), sekä Mauri Saarikoski (viulu) ja Jukka Nykänen (piano)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Reetta Ristimäki

Musiikin sovitus: Jukka Nykänen

Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo

Tuotanto: Greta Tuotanto

Katsojapalaute

Huikea hotellivierailu!

Operetti, musikaali, kabaree – mikä niistä ja kaikkea sitä parhaimmillaan oli sopraano Reetta Ristimäen kirjoittama ja ohjaama viettelevä fiktiivinen draama sadan vuoden takaisen Pariisin julkkiksista ja hittimusiikista.

Se vei vastustamattomasti mukanaan myös pinnallista höttöä pelkäävän kävijän ja osoittautui olevan kaikkea muuta. Reetan kunnioitettava esityö vei tapahtumat historiallisiin raameihin niin kolmen solistin esittämien lukuisten henkilöhahmojen kuin epookinmukaisen lavastuksen ja puvustuksen osalta ja tarjosi kepeänklassisen musiikkinautinnon parhain suorituksin.

Minä synkempiin teoksiin suuntautuvana en muista nautittavampaa elämystä aikoihin. Ylitti odotukseni (jotka Kapsäkin suhteen aina ovat korkealla) ja voin vain suositella tätä pientä suurta musiikkinäytelmää.

Sirkka-Liisa Sass / 

lauluntekijä, taiteilija

Hôtel Paris on riemukas kavalkadi 1900-luvun vaihteen tunnettuja persoonia ja operetin kultakauden sävelmiä, jotka ansaitsevat totisesti uuden tulemisen. Laulut on punottu osaksi juonta, jossa kohtaavat suuret diivat kuten Sarah Bernhard ja Aino Ackté, femme fatalet Mata Hari ja Caroline Otéro ja miehet, jotka palvovat tai väistelevät heitä.

Kolme laulajaa, Emilia Vesalainen-Pellas, Reetta Ristimäki ja Ville Salonen, hallitsevat näyttelemisen, laulamisen ja ajanmukaisen tyylin, ja heitä säestävät taidolla ja tunteella violisti Mauri Saarikoski ja pianisti Jukka Nykänen. Heille kaikille kiitos unohtumattomasta illasta!

Virpi Hämeen-Anttila /

 kirjailija

Operetti on Suomessa harvoin nähty musiikkidraaman laji. Sitä ei kenties ole täysin ymmärretty: operettiin kuuluu pieni ironian sävähdys, kirpeys, satiirisuuskin. Operetti ei ota maailmaa liian vakavasti mutta kepeän pintansa se usein kritisoi valta-asetelmia niin yhteiskunnassa kuin perheissäkin. Seksuaalisuus on operetissa usein modernin monisävyistä.

Hôtel Paris oli mehukas katsaus klassisiin operettiteoksiin ja samalla pieni historiallinen kierros vuosisadan vaihteen vilkkaassa Pariisissa. Etevät laulajat ja muusikot tekivät Hôtel Parisista nautittavan, kiintoisiin henkilöihin keskittyvän kokonaisuuden.

Sirpa Kähkönen /

 kirjailija

Teoksen historialliset henkilöt

Esityskuvia

bottom of page