top of page
Max & Moritz

MAx & Moritz

Koko perheen svengaava klassikkomusikaali

KESTO

1h, ei väliaikaa

ESITYSKIELI

suomi

IKÄSUOSITUS

3+

Loviisan Työväentalo

Pernajankatu 4, 07900 Loviisa

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki

ke 26.6. klo 19

la 24.8. klo 13 | su 25.8. klo 13

Esitykseen on ilmainen sisäänpääsy saapumisjärjestyksessä, ei erillistä ilmoittautumista.

 

Esitystä tukevat Someron säästöpankki, Loviisan SDP ja Musiikin edistämissäätiö

29€ peruslippu

24€ eläkeläinen

21€ opiskelija, varusmies, lapsi alle 16v, työtön

89€ perhelippu (2 aikuista + 2 lasta)

Ryhmäliput 24€ (väh. 10 hlöä): Aleksanterin teatterin lipunmyynti​

Ammattilaisliput 20€ (1 viikko ennen esitystä, 1 lippu per ammattilainen: Teatterikortti, Suomen Säveltäjät ja Muusikkojen liiton jäsen): Aleksanterin teatterin lipunmyynti

tarttuvat melodiat ja vauhdikkaat kaanteet

..

..

Jukka Linkolan säveltämä ja Pertsa Reposen 80-luvulla kirjoittama klassikkomusikaali Max & Moritz kertoo kahdesta vintiöstä, jotka eivät lakkaa tekemästä kepposia. Lapset saavat aikuiset hermoraunioiksi näiden yrittäessä keksiä keinoja, joilla kurittomat lapset saataisiin noudattamaan sääntöjä. Max ja Moritz haluaisivat vain elää hetkessä ja nauttia, mutta törmäävät jatkuvasti aikuisten tahtoon. Tarttuvat melodiat ja vauhdikkaat käänteet takaavat koko perheen musiikkiteatterielämyksen. Musikaali saa kesällä 2024 kauan odotetun Helsingin ja Loviisan ensi-iltansa!

 

Huumorin ja räiskyvän meiningin lisäksi on musikaalissa tänä päivänä erityisen ajankohtainen sanoma. Esitys pohjautuu Wilhelm Buschin klassikkotarinaan 1800-luvulta, jota pidetään alkuna vapausfantasioista kertovalle lastenkirjallisuudelle. Monien muiden satuhahmojen tapaan Max ja Moritz kasvavat ilman vanhempia ja heiltä puuttuu aikuisten hoiva ja kasvatus.

 

Tähän päivään päivitetyn esityksen ohjaa Ville Saukkonen, rooleissa nähdään laulajat Anni Niemelä, Mia Heikkinen ja Reetta Ristimäki, ja soitinyhtyeessä soittavat Hannu Risku, Esko Grundström ja Kalle Katz. Puvustus ja lavastus on Hanna Hakkaraisen sekä valosuunnittelusta vastaa Tuittu Teivainen. Korrepetiittorina toimii Jussi Littunen. Esityksen tuottaa Greta Tuotanto.

 

Aleksanterin teatterin esitys on osa Helsingin oopperakesä -festivaalin ohjelmistoa.

bottom of page