top of page

Joulukomedia Messias

 

Messias (The Messiah) on monesti palkitun brittikoomikko Patrick Barlow’n jouluinen hittikomedia. Äskettäin kansainvälisestikin noteerattu riemukas musiikkikomediaryhmä The Fabulous Bäckström Brothers on tehnyt esityksestä tyylikkään, mutta hulvattoman tulkinnan, joka yhdistää brittiläisen komedian tarkkaan fyysiseen teatteriin ja uskomattoman kauniiseen musiikkiin. Teoksen ohjaaja on niinikään palkittu näyttelijä-ohjaaja-miimikko Marc Gassot. Esitys on tilattavissa kiertueille. 

 

"Messias nauratti spontaanisti ja paljon." -Sonja Saarikoski / Helsingin Sanomat
"Olihan tämä nyt aivan hulvaton paketti, josta löytyi jokaiselle jotakin. Oopperafanit tykkäävät komeasta laulusta -- ja komedian ystävät hykertelevät tyytyväisinä." 
-Teatterikärpäsen puraisuja -blogi

Esityksen alkuperäisteksti: Patrick Barlow  | Muut kirjoittajat: Julian Hough, Jude Kelly, John Ramm  | Alkuperäissuomennos: Aino Piirola | Sovitus: Työryhmä 

Ohjaus: Marc Gassot | Esiintyjät: Reetta Ristimäki, Jouni Bäckström, Petri Bäckström

Kesto: 2 h (sis. väliajan) | Esityksen oikeuksia valvoo Näytelmäkulma/Nordic Drama Corner

Rooleissa nähdään baritoni Jouni ja tenori Petri Bäckström sekä lisäenergiaa lavalle tuova sopraano Reetta Ristimäki. Esityksen ohjaaja on suomalais-ranskalainen mimiikanja klovnerian mestari Marc Gassot. Hänet palkittiin vuonna 2014 “Vuoden teatterinäyttelijänä” ja hän sai myös “Vuoden teatteriteko” -palkinnon omasta komediaesityksestään Dark Side Of The Mime.

Nimellä The Fabulous Bäckström Brothers esiintyvä taiteilijaryhmä etsii ja luo uutta tapaa tehdä musiikkiteatteria. Vankan klassisen musiikin koulutuksen ja ammattitaidonlisäksi ryhmän jäsenet ovat opiskelleet tanssia, näyttelijäntyötä ja fyysistä komiikaa. Fabulous Bäckström Brothers hyödyntää kaikkia musiikin genrejä oopperasta rytmimusiikkiin ja toteuttaa juonellista musiikkiteatteria komiikan, klovnerian ja vaudevillen keinoin. Työryhmä tekee yhteistyötä sirkuksen ja fyysisen komiikan kansainvälisten huippuosaajien kanssa ja etsii yleisöjä kotimaan ohella ulkomaisilta vientimarkkinoilta. Useat brittilehdet antoivat ryhmän Englannin debyytistä viisi tähteä kevään 2018 kiertueella. 

bottom of page